text
0

Winkelwagen

Hoe het begon

Wij, Simon en Roelie Vogelzang, zijn in 1999 begonnen met een winkel in het dorp Donkerbroek. Een klein en mooi begin voor het starten van een eigen onderneming, wat vooral een wens was van Simon. In deze dorpswinkel verkochten we bijvoorbeeld huishoudelijke artikelen, schrijfwaren en cadeaus. Ook hadden we in deze winkel een dumpafdeling (leger artikelen), hiermee is de verhuur van legertenten in het klein  begonnen.

Al gauw groeide de vraag naar tenten en ontstond Vogelzang Tentverhuur, een bedrijf met verschillende soorten tenten, maar ook toebehoren in het verhuurassortiment.

In 2007

In 2007 is gekozen om de dorpswinkel niet meer te combineren met het groeiende tentverhuurbedrijf. Na verkoop van deze winkel is begonnen met de bouw van een loods op het nieuwe industrieterrein van Donkerbroek.

In de jaren hierna is Vogelzang Tentverhuur verder gegroeid en kwam er steeds meer personeel werken.

In 2013
In 2013 is een volgende stap gezet door het verhuurbedrijf VHB uit Grou over te nemen. Na een jarenlange al samengewerkt te hebben is het bedrijf overgenomen omdat de eigenaren van VHB opzoek waren naar opvolgers voor hun bedrijfsactiviteit.

Het assortiment werd hiermee uitgebreid met horecabenodigdheden voor evenementen, particulieren en bedrijven. VHB (verhuur horecabenodigdheden) bestaat nog steeds bij Vogelzang als een aparte afdeling in het bedrijf. Ook de werknemers van VHB zijn na de overname bij VHB komen werken.

Na deze overname kreeg Vogelzang Tentverhuur een nieuwe logo en een nieuwe naam. Vanaf 1 april 2014 heet het verhuurbedrijf: Vogelzang Tent en Horecaverhuur.

In 2017
In 2017 zijn de loodsen uitgebreid met nog twee nieuwe loodsen. Met deze extra ruimte kan er met name effieci├źnter gewerkt worden en kunnen auto's en aanhangwagens ook binnen geladen en gelost worden.

2018
Eind 2017 kondigde onze collega verhuurder Schrale Tentenverhuur de verkoop van zijn bedrijf aan. Dit bedrijf is in delen verkocht aan verschillende brancegenoten. 
Vogelzang heeft het inrichtingassortiment en een groot deel van de kleine tenten overgenomen, dit was een mooi aanvulling op het huidige verhuurassortiment.

2019
Na de overname van Schrale Tentenverhuur hebben we naast onze loodsen een groot afgesloten parkeerterrein aangelegd.
Ook zijn er zonnepalen op onze daken gelegd. Hiermee wekken wij niet alleen stroom op voor eigen gebruik, maar leveren we ook een kleine bijdrage aan de energietransitie. 
Het bedrijf heeft in de afgelopen jaren een mooie groei doorgemaakt. Hierbij hebben we altijd aandacht gehouden voor klanttevredenheid, personeelstevredenheid en netheid van onze materialen en dit vinden wij nog steeds belangrijk.

En daarom.. Een goed Feestje begint bij Vogelzang Tent & Horecaverhuur!