text
0

Winkelwagen

Hoe het begon

Wij, Simon en Roelie Vogelzang, zijn in 1999 begonnen met een winkel in het dorp Donkerbroek. Een klein en mooi begin voor het starten van een eigen onderneming, wat vooral een wens was van Simon. In deze dorpswinkel verkochten we bijvoorbeeld huishoudelijke artikelen, schrijfwaren en cadeaus. Ook hadden we in deze winkel een dumpafdeling (leger artikelen), hiermee is de verhuur van legertenten in het klein  begonnen.

Al gauw groeide de vraag naar tenten en ontstond Vogelzang Tentverhuur, een bedrijf met verschillende soorten tenten, maar ook toebehoren in het verhuurassortiment.

In 2007

In 2007 is gekozen om de dorpswinkel niet meer te combineren met het groeiende tentverhuurbedrijf. Na verkoop van deze winkel is begonnen met de bouw van een loods op het nieuwe industrieterrein van Donkerbroek.

In de jaren hierna is Vogelzang Tentverhuur verder gegroeid en kwam er steeds meer personeel werken.

In 2013
In 2013 is een volgende stap gezet door het verhuurbedrijf VHB uit Grou over te nemen. Na jarenlang al samengewerkt te hebben is 'VHB Grou' overgenomen omdat de eigenaren opzoek waren naar opvolgers voor hun bedrijf.

Het assortiment werd hiermee uitgebreid met horecabenodigdheden voor evenementen, particulieren en bedrijven.

Na deze overname kreeg Vogelzang Tentverhuur een nieuw logo en een nieuwe naam. Vanaf 1 april 2014 werd de naam: Vogelzang Tent en Horecaverhuur.

In 2017
In 2017 is er uitgebreid met twee nieuwe loodsen. Met deze extra ruimte kan er met name effici├źnter gewerkt worden en kunnen auto's en aanhangwagens ook binnen geladen en gelost worden.

2018
Eind 2017 kondigde onze collega verhuurder Schrale Tentenverhuur de verkoop van zijn bedrijf aan. Dit bedrijf is in delen verkocht aan verschillende branchegenoten. 
Vogelzang heeft het inrichting assortiment en een groot deel van de kleine tenten overgenomen, dit was een mooi aanvulling op de verhuurvloot.

2019
Na de overname van Schrale Tentenverhuur hebben we naast onze loodsen een groot afgesloten parkeerterrein aangelegd.
Ook zijn er zonnepalen op onze daken gelegd. Hiermee wekken wij niet alleen stroom op voor eigen gebruik, maar leveren we ook een kleine bijdrage aan de energietransitie. 

2021
Een vijfde loods is gebouwd, de opslagruimte wordt hiermee nog een keer uitgebreid. Deze extra ruimte is gebouwd op het bestaande parkeerterrein. 

2022
Sinds 1 januari 2022 is de keuze gemaakt om de verhuur volledig te richten op de outdoor markt en kleine tuinfeesten. De markt die Vogelzang tot 2022 bediende werd zo breed dat het tijd werd om keuzes te maken vonden Simon en Roelie Vogelzang. 
Daarom is de keuze gemaakt om zich volledig te richten op de markt waarmee Vogelzang is begonnen en inmiddels veel ervaring mee heeft.

Vanaf nu kun je bij Vogelzang terecht voor onder andere legertenten, veldbedden, kleine tenten voor tuinfeesten, examentafels en allerlei bijbehorende materialen. Vooral scholen, studieverenigingen, sportverenigingen en particulieren maken hier veel gebruik van.

De overige tenten en de horecaverhuur zijn vanaf 1 januari 2022 overgenomen door Dave van der Leij, voormalig bedrijfsleider en gaat verder onder de naam 'Daves Tent & Horecaverhuur', u vindt Daves Tent & Horecaverhuur nog steeds in het vertrouwde pand in Donkerbroek. 

Vogelzang Tent en Horecaverhuur gaat vanaf dit moment weer verder onder de oude vertrouwde naam 'Vogelzang Tentverhuur'. 


Vogelzang heeft altijd aandacht gehouden voor klanttevredenheid, personeelstevredenheid en netheid van de materialen. Simon en Roelie vinden dit nog steeds belangrijk en daarom zijn het de belangrijkste waarden voor het bedrijf Vogelzang Tentverhuur.

Een goed Feestje begint bij Vogelzang Tentverhuur!